Welkom op mijn website!

  

Ons lichaam beschikt over een prachtig zelfgenezend vermogen. Een mooi voorbeeld hiervan is het genezen van een wond of het herstellen van een simpele verkoudheid.

Dit zelfgenezend vermogen staat alleen wel dagelijks onder druk. Denk hierbij aan lichamelijke en emotionele stress, bewerkte en verzurende voeding, opgelopen trauma's en bijvoorbeeld aan de steeds grotere stralingsbelasting.

Al deze factoren kunnen ervoor zorgen dat er blokkades ontstaan in ons lichaam welke een scala aan, soms onbegrepen en onverklaarbare, klachten kunnen veroorzaken.

In mijn praktijk voor Natuurgeneeskunde gaan we samen op zoek waar voor jou deze blokkades zich bevinden, hoe ze ontstaan zijn en, het belangrijkste, hoe we het zelfgenezend vermogen weer kunnen activeren om deze blokkades op te heffen.

Hierbij kijk ik naar jou als mens in zijn geheel en luister ik naar je volledige verhaal. Alleen dan kunnen we op zoek naar de bron van jouw klachten. Dus geen symptoombestrijding maar oplossingsgerichte therapie. Vandaar ook de keus voor de naam; Ad Fontes, "bij de bron" in het Latijn. In mijn praktijk werk ik volgens de vijf natuurgerichte principes, dit zijn:

 1. Energie; Alles om ons heen bestaat uit energie, zonder energie geen genezing. We gaan samen op zoek naar waar voor jou de energie blokkeert en hoe we deze blokkade op kunnen lossen waardoor je energie weer kan stromen.

2. Prikkeloverdracht; Via de hersenen vind er belangrijke prikkeloverdracht plaats tussen je zenuwstelsel en de rest van het lichaam. Wanneer deze overdracht stagneert kunnen belangrijke functies in je lichaam niet goed uitgevoerd worden. Het is dus van belang dat ook deze prikkeloverdracht feilloos verloopt.

3. Drainage; Ons lichaam wordt dagelijks belast met gifstoffen van buitenaf. Om deze gifstoffen af te kunnen voeren is veel energie nodig. Soms raken organen hierdoor wat overbelast en hebben bij het afvoeren hulp nodig. Dit doen we door onszelf regelmatig te reinigen.

4. Voeding; Goede voeding is belangrijk om ons lichaam de voedingsstoffen te geven die het nodig heeft. Maar elk lichaam is anders en daarom is het van belang om te kijken welke voeding bij jou past en waar jouw lichaam het beste op functioneert.

5. Psyche; Naast de fysieke gesteldheid is het ook belangrijk om naar emoties en gedragspatronen te kijken. Door bewust te worden van bepaalde patronen welke misschien de weg naar genezing blokkeren is het van belang deze denk- en gedragspatronen te veranderen.

 "Vergeten is net zo belangrijk als onthouden"

  Met welke methodes ik werk om voor jouw tot een passende oplossing te komen kun je lezen onder het tabblad "Over mij". Mocht je nog vragen hebben bel of mail gerust en wie weet zien we elkaar dan binnenkort!