Over mij

 

Wie ben ik?

Mijn naam is Angelique van den Top en ik woon samen met mijn man en 2 dochters in het prachtige Stoutenburg Noord.

Een aantal jaar geleden liet mijn eigen gezondheid nogal wat te wensen over en in het reguliere circuit liep ik na heel veel dokters en onderzoeken vast. Ze konden mij geen antwoord geven op de vraag wat nou toch al die klachten veroorzaakte en ik moest er maar 'mee leren leven'. Iets waar ik het niet bij liet zitten. Ben heel veel gaan lezen en zelf gaan zoeken naar antwoorden. In die zoektocht ben ik in aanraking gekomen met het belang van goede voeding, de juiste mindset, een goed werkend immuunsysteem, het belang van een goede zuur/base balans en de prachtige wereld van de natuurgeneeskunde. Heb bij mezelf zo'n mooi resultaat geboekt dat ik besloot hier mijn werk van te willen maken om ook andere mensen te helpen en ben daarom in 2015 gestart met leren. 

Ben tijdens mijn opleiding tot natuurgeneeskundig therapeut heel zorgvuldig gaan zoeken met welke middelen en therapieën ik graag zou willen werken. De celzouten van Dr.Schussler stonden gelijk al bovenaan mijn wensenlijstje. Dit zijn mineraalzouten welke werken op celniveau en zijn zeg maar het fundament voor je lijf.  Ze werken op lichamelijk maar zeker ook op geestelijk niveau prachtig om ons weer in balans te brengen. Heb in 2020 mijn consulenten diploma behaald en heb dus de kennis in huis om voor jou op zoek te gaan welke mineralen bij je passen en waar je op dit moment behoefte aan hebt. 

Daarnaast maak ik gebruik van iriscopie en levend en droog bloed analyse om puzzelstukjes te verzamelen om tot een voor jouw op maat gemaakte behandeling te komen. Deze twee methodes geven samen met jouw verhaal mij precies de juiste handvaten om een kloppend verhaal te kunnen vormen en bij te sturen daar waar nodig. Ook kan er eventueel een Neuro4Profiel test gedaan worden om te kijken naar de functie van de 4 belangrijkste neurotransmitters; dopamine, acetylcholine, GABA en serotonine. Als deze 4 goed in balans zijn kom je tot optimale prestaties. Een verstoorde werking kan leiden tot klachten als slapeloosheid, depressie, vermoeidheid, darmklachten, ontstekingen, allergieën etc. Het herstelvermogen is hierdoor namelijk vertraagd. Door middel van een vragenlijst krijg je inzicht in jouw status van deze 4 belangrijke boodschapperstoffen en kunnen we hier doelgericht mee aan de slag. 

Uiteraard behoort ook het geven van voedingsadvies tot mijn werkzaamheden. Maar soms is voeding alleen niet voldoende, en zullen we gaan kijken hoe we bepaalde tekorten of een disbalans kunnen opheffen door fytotherapie, orthomoleculaire of homeopathische ondersteuning.

Ook werk ik in mijn praktijk met middelen die werken volgens de TCM (traditional chinese medicin) op bepaalde meridianen. Met het gebruik van deze middelen worden onverwerkte emoties uit het verleden verwerkt en geïntegreerd. Hierdoor hebben gebeurtenissen en emoties uit het verleden geen storende invloed meer op ons fysieke gestel, onze gedachten, onze gevoelens en gedrag. Bij veel chronische ziekten spelen deze emoties namelijk een rol en wordt het herstel van klachten hierdoor geblokkeerd. Door het toepassen van deze middelen wordt deze blokkering opgeheven en kunnen chronische aandoeningen verbeteren of genezen.


Alles bij elkaar een prachtig pakket om samen op zoek te gaan naar de bron!